رژیم غذایی برای لوپوس ، آرتریت ، پسوریازیس ، ویتیلیگو و … + جزئیات کامل و عکس
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد رژیم غذایی برای لوپوس ، آرتریت ، پسوریازیس ، ویتیلیگو و … + جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.بیماری های اتوایمیون ، خودایمنی و یا هر اسم دیگری که به آن داده شود در حال حاضر به یک مشکل فراگیر در جهان تبدیل شده است .در این نوع بیماریها ، سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و سلول های طبیعی بدن را به عنوان دشمن فرض کرده و به آنها حمله می کند. لوپوس ، ویتیلیگو ، پسوریازیس ، آرتریت ، درماتیت ، سلیاک و بسیاری از بیماری های دیگر به همین دلیل ایجاد می شوند.کسانی که دچار بیماری های خود ایمنی می شوند معمولا مجبور هستند تا آخر عمر با علائم این بیماری ها زندگی کنند و در حال حاضر درمانی برای بیماری های خود ایمنی در دسترس نیست و داروهای موجود فقط بخشی از علائم این بیماری ها را به صورت موقتی کاهش می دهند.افرادی که دچار این نوع از بیماری ها هستند باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند و از مصرف برخ از خوراکی ها خودداری کنند . ممکن است با رعایت رژیم های غذایی و تغییر سبک زندگی تا حدود زیادی بتوان از علائم ناراحت کننده بیماری های خود ایمنی کاست. یکی از معروفترین رژیم های غذایی برای بیماری های خود ایمنی رژیم AIP نام دارد.
بیماری خود ایمنی یا اتوایمیون چیست ؟
زمانی که سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم بدن حمله می کنند به اصطلاح بیماری خود ایمنی یا اتوایمیون نامیده می شود.بیماری های خود ایمنی می تواند باعث آسیب رسیدن به پوشش روده شده و نفوذ پذیری روده را بیشتر کنند که قبلا به این مشکل ، نشت روده گفته می شد.نفوذپذیری روده باعث می شود که مواد سمی و ناسالم از روده مستقیما وارد خون شوند.
برخی از خوراکی ها می توانند نفوذپذیری روده را افزایش داده و حتی باعث کم خونی شوند. مانند گلوتن موجود در گندم و جو و چاودار که ثابت شده است که می تواند باعث افزایش نفوذپذیری روده و نشت روده شده و احتمال بیماری های خود ایمنی را افزایش دهند. در رژیم غذایی اتو ایمنی ، فرد از مصرف هر خوراکی که موجب التهاب بدن و افزایش نفوذ پذیری روده می شود خودداری می کند. این رژیم غذایی بسیار شبیه به رژیم پالو است ولی کمی شدیدتر و محدود تر از آن عمل می کند. بعد از این که چند هفته از این رژیم غذایی پیروی کردید به آرامی می تواند سایر خوراکی ها را نیز وارد برنامه غذایی خود کنید.
در رژیم غذایی پالو فرد از خوردن انواع حبوبات ، لبنیات ، سویا ، و غلات خودداری می کند در حالی که در رژیم غذایی بیماران خود ایمنی ، کمی گام را فرار تر این گذاشته و فرد از مصرف آجیل ها ، دانه ها ، برخی از سبزیجات و تخم مرغ نیز خودداری می کند.
رژیم غذایی بیماران خود ایمنی می تواند برای موارد زیر مفید باشد :
- سلامت روده را افزایش می دهد
- باکتری های ضروری روده را افزایش می دهد
- غذاهایی که علائم بیماری خود ایمنی را تحریک می کنند حذف می کند
- تمام مواد مغذی و معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کند
- التهاب عمومی بدن و استرس اکسیداتیو بدن را کاهش داده و از ابتلا به بسیاری از بیماری های دیگر جلوگیری می کند
۱ ) باعث افزایش سلامت روده می شود
مهم ترین فایده رژیم غذایی بیماری های خود ایمنی ، کاهش التهاب روده و کاهش نشت روده است. برای کسانی که دچار بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس ، پسوریازیس ، ویتیلیگو ، آرتریت و غیره هستند ، سلامت روده اهمیت بسیار بالایی دارد .سندروم روده تحریک پذیر حالتی است که در آن توکسین ها و باکتری ها می توانند از دیواره روده عبور کرده و باعث مشکلاتی مانند حساسیت های غذایی و افزایش التهاب عمومی بدن شوند. تحقیقات نشان داده است که خوراکی هایی که التهاب روده را افزایش داده و نفوذ پذیری روده را بیشتر می کنند می توانند احتمال ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر را افزایش دهند.
۲ ) افزایش باکتری های ضروری روده
تحقیقات نشان داده است رژیم AIP تاثیر قابل توجهی بر روی باکتری های ضروری روده دارد.باکتری های مفید موجود در روده نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت عمومی بدن دارند و می تواند باعث افزایش سلامت و قدرت سیستم ایمنی بدن شوند .
۳ ) می توانید خوراکی های مضر برای خود را کشف کنید.
بعد از اینکه چند هفته از رژیم AIP پیروی کردید می توانید به مرور سایر خوراکی ها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. زمانی که شما به مرور سایر خوراکی ها را به برنامه غذایی خود اضافه می کنید می توانید غذاها و خوراکی هایی را که باعث بدتر شدن علائم بیماری شما می شوند را شناسایی کرده و آنها را کنار بگذارید .
۴ ) اکثر مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن را تامین می کند
در این رژیم غذایی تمام مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن در نظر گرفته شده است .حتی کسانی که دچار بیماری های خودایمنی نیستند نیز می توانند با پیروی از رژیم AIP ، سیستم ایمنی و سلامت روده های خود را افزایش داده و از بسیاری از سایر بیماری ها جلوگیری کنند.
۵ ) التهاب عمومی بدن را کاهش می دهد
یکی از بهترین و بزرگترین فواید رژیم AIP کاهش التهاب عمومی بدن است . التهاب عمومی بدن می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری های مزمن و حتی مرگبار ، باشد.
۶ ) علائم بیماری های خود ایمنی را کاهش می دهد
اگرچه هنوز نتایج کافی برای مفید بودن رژیم AIP در کاهش علائم بیماری های اتوایمیون وجود ندارد ولی در گزارشاتی اشاره شده است که این رژیم غذایی می تواند علائمی مانند : خستگی مزمن ، درد ، مه مغزی و خارش را کاهش دهد . برخی از سایر تحقیقات نیز نشان داده است که این رژیم غذایی می تواند علائم التهاب دستگاه گوارش مانند شکم درد و اسهال را کاهش دهد .
چه کسانی باید رژیم AIP را رعایت کنند ؟
اگر نگاهی به لیست خوراکی هایی که باید حذف شوند و خوراکی هایی که باید مصرف شوند بیاندازید به راحتی متوجه خواهید شد که رعایت رژیم غذایی بیماری های خود ایمنی کار آسانی نیست .پیدا کردن این خوراکی ها گاهی حتی می تواند خسته کننده و سخت باشد. علاوه بر این ، در زمان رژیم AIP شما باید از برنامه منظم ورزشی ، خواب و تغییر سبک زندگی پیروی کنید و حتی قرار گرفتن در معرض نور خورشید را نیز در کنترل داشته باشید .
در صورتی که چار بیماری های اتوایمیون شده اید برای کاهش علائم آزار دهنده آنها می توانید از دستورات این رژیم غذایی پیروی کنید.توجه داشته باشید که قبل از شروع این رژیم باید با پزشک خود مشورت کنید و خودسرانه عمل نکنید.
برنامه غذایی مناسب بیماری های اتوایمون
این مواد غذایی را باید به صورت کامل از برنامه غذایی خود حذف کنید
- تمام دانه ها و آجیل ها
- حبوبات (مانند لوبیا ، عدس ، نخود و …)
- روغن دانه های گیاهی مانند روغن آفتاب گردان ، روغن کنجد ، کلزا و …
- تمام غذاهای فراوری شده و کنسروها
- محصولات لبنی و شیر
- تمام قندهای تصفیه شده
- تخم مرغ
- دانه گیاهانی مانند گشنیز و زیره سبز
- چای سیاه و قهوه
- شکلات
- میوه های خشک شده
- لیموترش
- سبزیجات پر رنگ مانند بادمجان ، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، بامیه
- شیرین کننده های مصنوعی مانند استویا ، آسپارتام . مانیتول
- الکل ، نوشابه های گازدار ، نوشابه های بدون قند ، آبمیوه های پاکتی و صنعتی حتی اگر بر روی ان نوشته شده باشد ۱۰۰ درصد طبیعی
- سوسیس ، کالباس ، پیتزا و …
خوراکی هایی که بیماران اتوایمیون می توانند مصرف کنند :
- سبزیجات بجز بادمجان ، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، بامیه و سبزیجات خانواده نعناع
- گوشت گاو و گوسفند به بقدار کم . فقط گوشتی حیوانی مورد نظر است که به صورت آزادانه زندگی و رشد کرده است و از طبیعت تغذیه کرده است . گوشتی که هورمون نداشته باشد.
- گوشت ماهی و مرغ به شرطی که آزادانه رشد و تغذیه کرده باشد و هورمونی نبوده و یا دستکاری ژنتیکی نشده باشد .
- نارگیل ، شیر نارگیل ، آب نارگیل
- عسل ۱۰۰ درصد طبیعی
- نشاسته
- میوه ها
- ژلاتین استخوان
- چای سبز
- سرکه طبیعی
علاوه بر این توجه داشته باشید که تمام خوراکی هایی که مصرف می کنید باید تازه بوده باشند و از مصرف خوراکی های کهنه خودداری کنید. برخی از متخصصان توصیه می کنند مصرف میوه محدود و کم باشد و برخی دیگر توصیه می کنند که میوه را کلا از این رژیم غذایی حذف کنید.این رژیم غذایی در هفته اول باید با شدت تمام رعایت شود و بعد از ۱۴ روز می توانید به آرامی سایر خوراکی ها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
زمانی که خوراکی های دیگر را به برنامه غذایی خود اضافه می کنید تغییرات علائم بیماری خود را تحت نظر داشته باشید زیرا از این طریق می توانید خوراکی هایی را که برای بیماری شما مضر هستند کشف کرده و کلا از برنامه غذایی خود حذف کنید.
توجه داشته باشید که این رژیم غذایی بیشتر برای کشف خوراکی های مضر برای بیماری شما بوده و نیازی نیست که این رژیم غذایی را تا آخر عمر ادامه بدهید. بعد از چند دوره اجرا کردن این رژیم غذایی می توانید خوراکی های مضر برای بیماری خود را کشف کرده و فقط آنها را از برنامه غذایی خودتان حذف کنید. در صورتی که با اجرای این رژیم غذایی هرگونه علائم شدیدی مانند خستگی شدید ، بی حالی ، ورم مفاصل و کاهش شدید انرژی را مشاهده کردید با پزشک خود مشورت کنید.
منبع این نوشته رژیم غذایی برای لوپوس ، آرتریت ، پسوریازیس ، ویتیلیگو و … pamuh.com سایت علمی، آموزشی و پزشکی. می باشد
- ۹۷/۰۹/۰۳